SOCIETAT

La flama del Canigó encendrà centenars de fogueres dels Països Catalans

El foc ja ha pujat al cim, on es vetllarà fins demà

La flama del Canigó ha iniciat aquest diumenge el seu camí per encendre centenars de fogueres dels Països Catalans. El foc espera al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà durant tot l'any, fins que el 22 de juny un grup d'excursionistes pren la flama i la puja fins al Canigó, on es vetlla tota la nit.

Des d'allà, demà a l'alba, es distribuirà entre les persones presents per iniciar el seu itinerari i encendre les fogueres de Sant Joan de totes les poblacions.

Més de 400 municipis faran actes aquest dilluns per rebre la flama. L'acte central serà a Barcelona, on la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, rebrà la foguera, que aquest any arriba de Corbera de Llobregat amb una comitiva del municipi que encapçala la seva alcaldessa, Rosa Boladeras, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el comissionat de la flama, Ivan Capdevila.

A la tarda, la flama serà rebuda a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on els equips la recolliran per distribuir-la als diversos barris de la capital catalana. A la plaça es farà la lectura del missatge d’enguany, escrit per Carles Capdevila, director de l'ARA.