"Cartes amb cor": una crida perquè els alumnes enviïn cartes i dibuixos als hospitals

La iniciativa l'ha engegat una professora per acompanyar els malalts amb coronavirus

Una professora està impulsant una iniciativa perquè tots els alumnes de Catalunya puguin enviar ànims a les persones ingressades als hospitals i als metges i infermeres que els estan cuidant. Sílvia Gelabert, professora d'un cicle formatiu de grau superior i tècnica en diagnòstic per la imatge, fa una crida perquè "les escoles i instituts de Catalunya, des d'infantil fins a cicles formatius, passant per la primària, l'ESO i el batxillerat", enviïn dibuixos, poemes, vídeos i cartes als hospitals de Catalunya.

"Els dibuixos, els escrits i les imatges ens ajuden a expressar emocions i poden ajudar d'altres persones a expressar-se i a fer que tot aquest malson pugui ser portat d'una manera més càlida i acompanyada", diu la Sílvia, que ha anomenat la iniciativa Cartes amb cor.

Segons ha explicat, la idea va sorgir gràcies a les bústies que el Clínic i l'Hospital del Mar tenen habilitades per rebre cartes. La crida es va amplificar després que el Consell Escolar de Catalunya fes arribar la iniciativa a les escoles: el correu electrònic del Clínic "es va col·lapsar" durant unes hores amb els vídeos, dibuixos i cartes dels alumnes.

Les adreces per enviar missatges de suport són:

Hospital Clínic: noesteusols@clinic.cat
Hospital del Mar: cartesquecuren@hospitaldelmar.cat
Hospital Pere Mata (Reus): cartesperemata@gmail.com
Hospital Sagrat Cor: esperanzahusc@gmail.com
Hospital Sant Pau: missatgesquecuren@santpau.cat
Sanitari Alt Penedès – Garraf: cartesperacompanyar@csapg.cat
Hospitals i CAPs de l'ICS: gracies.ics@gencat.cat (Vall d’Hebron, Bellvitge i Germans Trias, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona i Verge de la Cinta de Tortosa, Hospital Comarcal Viladecans i alguns CAP)
Parc Taulí: #totsambTaulí

La iniciativa també té ressò a les xarxes socials amb l'etiqueta #Cartesambcor