Tribunals
Societat 29/12/2011

Condemna a 60 anys de presó per a l'assassí d'Olot

L'Audiència de Girona l'imposa 15 anys per cadascun dels quatre assassinats, però entre reixes en passarà com a màxim 25

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaL'Audiència de Girona ha condemnat avui a Pere Puig, conegut com a l'assassí d'Olot, a un total de 60 anys de presó, 15 per cadascun dels quatre delictes d'assassinat que va cometre el 15 de desembre de 2010.

La sentència, però, especifica que el compliment efectiu de la condemna serà com a màxim de 25 anys en total. A més, imposa a Puig el pagament d'indemnitzacions a les famílies de les víctimes per un total de 643.855,42 euros, a més de les despeses pel judici.

En base al dictamen del jurat popular, la sentència considera provat que el matí d'aquell dia Puig va anar al bar La Cuina de l’Anna i va disparar dos trets: un va matar el cap de l'empresa on treballava Puig, Joan Tubert, i l’altre el fill d'aquest, Àngel Tubert. Després va agafar el cotxe i va anar fins a una sucursal de la Caja Mediterráneo (CAM) i va matar dos treballadors.

El text assenyala també que cap de les víctimes va tenir oportunitat de defensar-se i que no està provat que Puig patís cap alteració psíquica que es pugui considerar com a atenuant, sinó que era plenament conscient del què feia. L'empresa dels Tubert tenia problemes econòmics i devia a Puig dues pagues extra de Nadal, mentre que els dos treballadors de l'entitat bancària li havien dit feia poc que li quedava un deute per pagar.

El fiscal i les acusacions particulars demanaven una condemna total de 80 anys de presó, mentre que la defensa, que en un principi volia la lliure absolució, finalment en va demanar trenta.

stats