Detenen quatre membres del Proyecto Pilla Pilla que assetjaven homosexuals

Els quatre detinguts són majors d'edat i veïns de Granollers, però la policia no descarta fer més detencions

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns persones vinculades al Proyecto Pilla Pilla. En total s'han detingut quatre persones, tots ells majors d'edat (entre 19 i 24 anys) i veïns de Granollers.

A hores d'ara la investigació, que duu a terme el jutjat número 4 de Granollers, continua oberta i no es descarten més detencions.

Aquest grup estava format per individus que, fent-se passar per menors d'edat, contactaven amb persones de tendència homosexual mitjançant diversos xats i concretaven una cita en un lloc discret i escollit pels membres del grup.

Un cop es realitzava la trobada, un grup de persones retenia i coaccionava la víctima, obligant-la a facilitar dades personals i a respondre a diferents qüestions sobre la seva condició sexual. Les imatges que els membres del grup enregistraven amb una càmera de vídeo eren publicades amb posterioritat en els seus perfils de Facebook i a la seva pàgina web.

La investigació es va iniciar a principis de mes, quan els Mossos, conjuntament amb la policia local de les Franqueses del Vallès, van detectar l'existència del grup a internet. Des del primer moment, va cridar l'atenció que en molts aspectes el grup anomenat Proyecto Pilla Pilla era un clar reflex del grup neonazi Occupy Pedofilya, de Rússia.

El líder del grup, d'origen ucraïnès, va fer difusió de vídeos de com a mínim tres de les seves víctimes. Els investigadors van poder ubicar la zona d'actuació del grup delictiu al Vallès Occidental.

El grup disposava de perfils de Facebook i Twitter, on rebien el suport de centenars de seguidors vinculats especialment a ideologies de caire ultradretà i a través dels quals feien difusió dels vídeos.

La investigació ha portat els Mossos d'Esquadra a practicar la detenció dels membres del grup, als quals se'ls imputen els delictes de provocació a la discriminació per motius homòfobs, contra la integritat moral i coaccions.