Divisió a Esquerra per la reprovació del grup municipal a Colau

Ruben Wagensberg fa costat a Asens i critica de forma implícita Alfred Bosch

Corren temps en què un retuit és gairebé una opinió. Aquest dijous el diputat independent adscrit a Esquerra i impulsor de la iniciativa Volem Acollir Ruben Wagensberg va retuitejar Jaume Asens, tinent d’alcalde de Barcelona, que criticava que “les esquerres tot sovint assumeixen acríticament el marc mental de la dreta en seguretat i espai públic per interessos partidistes”.

Amb aquest retuit, al qual després es va sumar el diputat al Congrés Gabriel Rufián criticant que es culpi els manters, Wagensberg estava enviant una crítica bastant directa al líder del grup municipal d’Esquerra a Barcelona, liderat per Alfred Bosch, que va votar dimecres al costat del PP, el PSC, el PDECat i Ciutadans una reprovació a l’alcaldessa Ada Colau per la seva gestió de la seguretat, en una comissió extraordinària convocada arran de l’agressió d’un grup de manters a un turista l’1 d’agost.

“Em sembla legítim desgastar el govern, però no utilitzant gent que no es pot defensar i que normalment no té veu, això és una irresponsabilitat extrema”, va defensar a l’ARA Wagensberg, que creu que la comissió es va convocar “en un to negatiu i no propositiu” i que la problemàtica de l’ocupació de l’espai públic dels manters s’ha d’abordar des d’un punt de vista social i no de seguretat. “Quan parlen de posar ordre a la ciutat ho acostumen a fer així: posant al mateix sac manters i els que ocupen pisos per vendre o consumir drogues”, va denunciar Wagensberg, que també es pregunta per què els grups municipals que reproven Colau “mai qüestionen el model turístic de la ciutat”.

El diputat, que va impulsar l’entitat Volem Acollir perquè Catalunya obri les portes als refugiats, adverteix que “venen temps molt perillosos en què el racisme avança sense frenada” i creu que posicionaments com els de Bosch a la comissió “no són racistes, però poden donar-li ales”. Wagensberg reconeix que hi ha certes discrepàncies internes sobre la gestió de la immigració al seu partit i celebra que el conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, s’hagi compromès a regularitzar alguns venedors ambulants amb plans d’ocupació semblants als impulsats per Colau.

Més continguts de