SOCIETAT
Societat 07/12/2012

Duran demana la dimissió de Wert pel seu esborrany de reforma educativa

Crida a fer un front polític unitari a Catalunya i a Madrid en defensa de la immersió lingüística

Acn
2 min
REUNIÓ A PALAU
 Artur Mas i Josep A. Duran i Lleida, màxims dirigents de CiU, es van citar al Palau de la Generalitat ahir al matí per parlar.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat aquest divendres la dimissió del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, pel seu esborrany de reforma educativa. En la seva carta web als militants d'UDC, Duran ha cridat a fer un front polític unitari a Catalunya i a Madrid en defensa de la immersió lingüística. "Cal una reacció de les forces polítiques catalanes aquí i a Madrid. Cal unitat. Més que mai, unitat", ha demanat el també portaveu de CiU al Congrés, que ha opinat que la comunitat educativa, la política i la societat civil han d'unir forces per demanar la dimissió de Wert. "Hem de ser contundents en la resposta", ha dit. "Sincerament crec que, unitàriament, la comunitat educativa, la política i la societat civil hem de demanar la dimissió del ministre Wert". Així de clar s'ha expressat Duran en la seva carta web, on ha definit l'esborrany de Wert com un "atac frontal" al sistema educatiu i a la llengua catalana, "el pitjor atac des de la mort de la mort de Franco" contra el "nervi" de la realitat nacional de Catalunya.

El líder d'UDC ha advertit que si l'Estat es carrega el sistema d'immersió lingüística, "esberlaran el país i amputaran per sempre més la identitat catalana". "Amb aquesta qüestió no s'hi pot jugar! De cap manera", ha exclamat.

Duran ha recordat l'aval científic de la Unesco a la immersió i que el president de la Comissió Europea, Durao Barroso, la va recomanar fa tres anys a altres països de realitats similars. Encara més, ha brandat l'aval del TC l'any 1995 i que ni tan sols l'expresident del govern espanyol José María Aznar la va qüestionar quan va necessitar CiU.

stats