Publicitat
Publicitat

La Generalitat vol "trossejar" l'ICS, segons el diari 'El País'

El Govern vol crear 20 societats que gestionarien 8 hospitals i 12 grups de centres d'atenció primària, però nega que vulgui fer-hi entrar capital privat 

La Generalitat de Catalunya està decidida a donar un fort gir de volant a la gestió de la sanitat pública.  Segons afirma El País aquest dimecres, l'objectiu del Govern de Mas és "trossejar" tota l'estructura sanitària que gestiona: vuit grans hospitals, 286 centres de salut i cent altres equipaments. Concretament, en vol fer vint empreses públiques que hauran de sotmetre's a les normes de lliure competència. La tesi del rotatiu és que, així, es pretén que les noves empreses tinguin beneficis, donar entrada al capital privat i afavorir que els treballadors es converteixin en empresaris del sector. Tanmateix, el departament de Salut ha desmentit aquest extrem.

En tot, cas i segons el diari, el pla "no tindria un impacte directe" sobre el ciutadà perquè seguiria sent atès amb la seva targeta sanitària actual. L'ICS compta de moment amb un pressupost anual de 2.892 milions d'euros i una plantilla de 41.673 treballadors. 

Segons el document intern de la Generalitat a partir del qual el rotatiu extreu la informació, " La governança de l'ICS" , les 20 noves empreses estaran obertes a la "participació de professionals" del sector sanitari a través de contractes programa. El document s'ha elaborat durant el mes de maig i ja ha començat a donar-se a conèixer als gerents territorials de l'ICS. Segons aquest text, hi ha una necessitat de "reformular" l'empresa sanitària pública perquè la veu  "ingovernable" per les seves dimensions.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de