Societat 24/04/2012

Interior activa la web per delatar violents amb fotos de 68 sospitosos

Interior és conscient que la pàgina pot ser objecte d'"atacs massius" i demana als ciutadans ajuda per identificar els sospitosos

Laura Díaz-roig/ Efe
2 min
La primera pàgina de la web per denunciar vàndals dels Mossos. Hem distorsionat les cares. A la web d'Interior apareixen visibles i els joves es reconeixen.

BarcelonaEl departament d'Interior ha activat aquesta tarda la seva web perquè els ciutadans delatin els autors d'episodis de violència al carrer, col·laborant en la seva identificació, amb imatges de 68 sospitosos de participar en els altercats de la vaga general del 29-M.

En roda de premsa, el director de la policia, Manel Prat, ha explicat que a aquesta pàgina es pot accedir a través de la web dels Mossos d'Esquadra, on apareix una pestanya amb imatges de disturbis del carrer i el lema "Col·laboració ciutadana contra la violència urbana".

En el moment de ser activada, aquesta mateixa tarda, la web compta amb 231 fotografies i 3 vídeos, obtinguts de fonts policials i públiques –com mitjans de comunicació i xarxes socials–, perquè els ciutadans els ajudin a identificar 68 persones que suposadament van participar en els disturbis del 29-M i el nom de les quals es desconeix. La feina, però, no acaba aquí, ja que s'aniran afegint carpetes de tots els disturbis que puguin tenir lloc a Catalunya en les properes setmanes.

Prat ha assenyalat que són conscients que la nova web pot ser objecte d'"atacs massius", encara que ha advertit que els Mossos d'Esquadra estaran molt atents i que la web compta amb elements de protecció interna que els ajudaran a identificar els autors dels intents de sabotatge informàtic, que en cas de ser descoberts es podrien enfrontar a penes d'entre 6 mesos i 3 anys de presó.

També ha garantit als ciutadans que els ajudin a identificar els sospitosos que s'han aplicat totes les mesures de seguretat perquè la seva col·laboració amb la policia quedi en la més estricta confidencialitat. "Volem promoure la participació ciutadana al 100% i per això hem posat totes les mesures al nostre abast per garantir la seguretat", ha dit.

Prat ha destacat que fins ara els agitadors socials s'havien mogut "amb certa tranquil·litat" i espera que aquesta web serveixi també com a element de dissuasió.

stats