SOCIETAT

Interior té comptabilitzades 53 manifestacions entre el 10 i l'11 de setembre

El dispositiu de seguretat per a la Diada començarà el dia 10 a les 14 hores i acabarà la nit del dia 11

El departament d'Interior té comptabilitzades 53 manifestacions, que han estat comunicades a la Generalitat, de cara als dies 10 i 11 de setembre. Així ho ha explicat aquest dilluns el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que ha detallat que 45 estan directament relacionades amb la Diada i les altres són reivindicacions de caire laboral.

Espadaler, acompanyat pel director general dels Mossos, Albert Batlle, i el comissari en cap del cos, Josep Lluis Trapero, ha presentat aquest dilluns el dispositiu de seguretat per a la Diada, que tindrà com a objectius fonamentals garantir la mobilitat, la seguretat ciutadana i l'ordre públic.

El conseller ha destacat que aquest any hi ha una vintena més de manifestacions comunicades, la qual cosa permet una millor gestió. Només en un dels casos s'ha hagut de modificar el recorregut: es tracta de la manifestació espanyolista d'Aliança Nacional, que ha estat escurçada perquè no es produís una confluència de manifestacions i garantir així que "totes les sensibilitats puguin expressar-se".

El dispositiu començarà a les 14 hores del dia 10 i acabarà la nit del dia 11. El primer dia treballaran un total de 4.429 agents (s'hi destinaran 832 mossos addicionals) i el dia 11 seran un total de 5.771 (2.328 d'addicionals).

Quant al dispositiu de trànsit, Batlle ha recordat que arribaran a Barcelona 1.500 autocars i s'han destinat quatre punts a la perifèria de la ciutat perquè hi aparquin. 

Més continguts de