Els Maristes creen un equip d'atenció a les víctimes d'abusos sexuals que hagin prescrit

El pare que va destapar els abusos es mostra escèptic, tant amb les intencions de l'escola com amb l'èxit d'aquest nou projecte

La Fundació Champagnat, que agrupa les escoles Maristes, ha creat un grup d' atenció a les víctimes d'abusos sexuals en casos que hagin prescrit judicialment, tal com han informat aquest divendres. Asseguren que la seva atenció és donar resposta a les necessitats derivades dels casos viscuts, i també a la frustració que pot comportar la prescripció. Per la seva banda, el pare que va destapar els casos, Manuel, es mostra " escèptic" amb les intencions de l'escola i també amb els resultats que pugui tenir aquest equip.

Un advocat i una psicòloga formaran l'equip "amb l'objectiu d' estar al costat de les víctimes, especialment quan la justícia no té recorregut per la prescripció dels delictes". Els Maristes reivindiquen que han estat "dels primers a promoure protocols amb mesures per prevenir, detectar i eradicar els abusos". D'altra banda asseguren que sempre han actuat demanant perdó i donant suport a la família.

Fa una setmana, aquesta escola va demanar un canvi en el Codi Penal perquè els abusos sexuals a menors no es consideressin prescrits. Aquesta reclamació va arribar després que els mateixos Maristes s'oposessin al criteri de la Fiscalia, i demanessin que 14 de les 16 denúncies es consideressin prescrites, mentre la Fiscalia no volia que ho fessin per la seva gravetat.

Víctimes escèptiques

Els dos professionals de l'equip dels Maristes es posaran en contacte amb totes les famílies "de qui es té coneixement que hi ha prescripció judicial", segons el comunicat que han fet public. Manuel Barbero, el pare que va destapar els abusos, es mostra escèptic, tant amb les intencions dels Maristes com amb l'èxit que pugui tenir la iniciativa.

D'altra banda, assegura que un total de 25 víctimes ja s'han posat en contacte amb l'entitat que ha promogut ell mateix, Mans Petites. A més, Barbero ha posat en dubte aquest divendres la confiança que aquest equip promogut per la Fundació Champagnat pugui tenir.

"Només volen rentar-se la cara", manifesta el pare, que apunta que "les declaracions que fan els Maristes es contradiuen entre els casos que després surten a la llum". Barbero exemplifica que "van dir que el cas Benítez era l'únic, però després va fer-se públic el cas d'un monitor". El pare critica que l'escola encara no s'ha posat en contacte amb ell, malgrat representi a una vintena de famílies "que no s'han atrevit o no volen denunciar", tal com narra.