Un home en mata un altre a punyalades en un narcopís del Barri Gòtic

"Hem vist un home sortir del local ple de sang", segons un testimoni

Un home n'ha apunyalat un altre al pit i l'ha matat en uns baixos del Barri Gòtic de Barcelona que, segons els veïns, és un narcopís. Els Mossos d'Esquadra oficialment només confirmen que investiguen la mort d'un home, però fonts amb accés a dades de la investigació expliquen que, segons els primers indicis, l'homicidi hauria sigut el resultat d'una baralla.

Després de clavar la punyalada, sobre les 18.00, l'home ha fugit del local i darrere seu també ha marxat una noia tacada de sang, que està localitzada i ha rebut atenció mèdica. Ara per ara els investigadors no han pogut identificar l'autor. L'associació d'afectats pel narcotràfic al Gòtic va detectar al desembre que aquest local, al carrer Groc, era un narcopís on es traficava amb drogues, i ho va denunciar a l'Ajuntament de Barcelona.

Un veí s'ha creuat amb el presumpte assassí quan sortia del local. "Estàvem encartellant i ens hem creuat amb un home ple de sang, que s'havia fet com una vena amb una samarreta", explica en declaracions a l'ARA. L'escena els ha colpit però per inèrcia han seguit encartellant. "Al cap d'un minut però hem reaccionat i hem anat al local d'on sortia el ferit, per veure si trobàvem a algú que necessités ajuda", recorda. I allà s'han trobat amb un home estès a terra bocaterrosa amb una ferida mortal. "L'home encara respirava però hem intentat parlar amb ell i no reaccionava", diu. Han avisat una ambulància. Primer han arribat els Mossos i, "al cap d'un quart d'hora", ho ha fet l'ambulància. "Han intentar reanimar-lo però de seguida han vist que no hi havia res a fer", ha explicat el testimoni.

La Bibi, una veïna que porta 16 anys vivint al barri i és propietària d'un comerç d'alimentació, diu que el barri "està fatal" i que té por de deixar als seus fills sols caminant pel barri degut al creixement dels narcopisos. Segons expliquen els veïns, el local, que havia estat un bar, està llogat de forma legal, i el propietari coneixia de l'existència d'aquesta activitat, segons informa Xavi Oliva.