Sis detinguts per l'agressió a un grup d'ultres el 12-O i escorcoll a Can Vies, la casa okupa de Sants

Els Mossos han arrestat sis sospitosos d'haver participat en l'atac i estan vinculats a la casa ocupada, segons la policia. Escorcollen l'edifici per trobar proves relacionades amb els fets

Operació policial a Can Vies, la casa okupa més important de Barcelona o, almenys, una de les més importants. Sis joves relacionats amb la casa han estat detinguts durant la nit per l'agressió a un grup d'ultradretans que es va produir a Barcelona el 12-O, i ara els agents busquen proves a l'edifici de Sants.

Tot i que els presumptes implicats en els fets han estat detinguts a casa seva –en sis domicilis diferents en total: quatre a Barcelona, un a l'Hospitalet de Llobregat i un a Vilanova i la Geltrú–, els investigadors creuen que a la casa ocupada poden trobar-hi proves relacionades amb el cas. Els fets es van produir el 12 d'octubre després d'un acte d'ultradretans amb motiu del Dia de la Hispanitat. Hi va haver un enfrontament entre un grup antifeixista i els ultres del grup España en Marcha, alguns dels quals van resultar ferits lleus. Els Mossos investigaven els fets des d'aleshores com a agressió.

Avui, una vintena de furgons han acordonat a dos quarts de set del matí la zona on hi ha l'edifici, al carrer Jocs Florals de Sants, molt a prop de la plaça de Sants. Segons els testimonis, han rebentat portes de la casa per entrar-hi i hi ha un centenar d'agents en l'operació.

Els mateixos gestors del compte de Twitter de Can Vies han anunciat l'operació a la xarxa, i en un primer moment no sabien el motiu de l'escorcoll. En tot cas, la casa no serà desallotjada, sinó que només s'hi fa l'escorcoll.

Alguns membres del centre social Can Vies, membres del col·lectiu okupa, han acudit a la zona i han tallat el carrer de Sants, a l'altura de la plaça de Sants, com a protesta contra l'operació policial. Tanmateix, hi ha tranquil·litat total a la zona, de moment.