Ponsatí reitera a les direccions d'escoles que no tindran cap responsabilitat de l'1-O

La consellera els remarca per carta que és conscient de les seves "inquietuds"

Arran que els centres escolars s'hagin vist situats a l'ull de l'huracà per la celebració del referèndum, la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha adreçat avui una carta als directors dels centres per transmetre'ls un missatge de calma. La consellera assegura que és conscient de les "inquietuds" que poden haver provocat " les amenaces sense fonament" del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i les instruccions del fiscal general de l'Estat, però apunta que aquestes instruccions no s'ajusten a dret.

Per això la consellera d'Ensenyament remarca que els centres coneixen "els principis que marquen una societat democràtica" i els reitera que les direccions no tenen cap responsabilitat en l'organització del referèndum. 

Millo va enviar , la setmana passada, una carta als directors dels instituts de secundària de Catalunya en què els avisava que si autoritzen, de forma "fins i tot tàcita", la celebració "d'actes il·legals convocats per la Generalitat l'1-O" poden enfrontar-se a responsabilitats penals. La consellera busca ara amb el seu escrit tranquil·litzar els responsables dels centres. 

Més continguts de