Publicitat
Publicitat

Presó per a set dels onze anarquistes detinguts en l'operació Pandora

Als detinguts se'ls imputa "constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista en relació amb delictes de tinença i dipòsit de substàncies o aparells explosius i delictes de danys i estralls amb finalitat terrorista", segons la interlocutòria del jutge

El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha ordenat l'ingrés a presó sense fiança de set dels onze anarquistes detinguts aquest dimarts en l'anomenada Operació Pandora per desarticular "un grup criminal amb finalitats terroristes" vinculat amb "l'anarquisme violent".

Als detinguts se'ls imputa "constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista en relació amb delictes de tinença i dipòsit de substàncies o aparells explosius i delictes de danys i estralls amb finalitat terrorista", segons la interlocutòria del jutge. 

" De la investigació sobre els grups anarquistes coordinats s'extreu que els seus membres poden ser presumptes autors de diversos atemptats amb artefactes explosius de fabricació artesanal en tot el territori nacional", explica en la interlocutòria.

A la resta de detinguts, entre els quals segons ha pogut saber l'ARA hi ha el bomber de Barcelona, el m agistrat els ha imposat compareixences setmanals al jutjat i fixació del seu domicili.

Els onze van ser traslladats ahir a Madrid i aquesta tarda han passat a disposició del magistrat, que els ha pres declaració durant unes dues hores. Les mateixes fonts han indicat que la majoria dels arrestats s'han acollit al seu dret a no declarar davant el jutgeVisibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de