El Síndic investigarà d'ofici si els horaris de les unitats d'hemodinàmica comporten una desatenció dels pacients

Ha obert la investigació arran de la mort del malalt que no va poder ser atès a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i va morir durant el trasllat a Barcelona

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per investigar si els horaris establerts, per part del Departament de Salut, de les unitats d'hemodinàmica de Tarragona, Lleida i Girona comporten una desatenció dels pacients. Ha obert aquesta investigació arran d'un pacient que no va poder ser atès a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona perquè el servei estava tancat i va morir durant el trasllat a Barcelona. Concretament, Ribó farà un seguiment de l'expedient informatiu iniciat pel Departament de Salut sobre la mort d'aquest pacient i requerirà que se l'informi puntualment de les actuacions i mesures que s'adoptin en la planificació territorial a Catalunya dels serveis d'hemodinàmica "per poder fer les propostes de millora que escaiguin".

El Síndic recorda que aquest pacient va ingressar a les 19.07 h perquè li fessin proves i, amb motiu del tancament de la unitat a les 20 h va haver de ser traslladat a Barcelona. La Unitat d'Hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona és l'únic servei per tractar aquest tipus de malalties a les comarques de Tarragona i el temps d'atenció no és de 24 hores. En aquest sentit, Ribó considera cal que l'actuació mèdica sigui com més ràpida millor, ja que el temps és un factor clau en l'infart de miocardi agut. Així, tot i que el 15 d'octubre de 2013 es va ampliar l'horari d'atenció, de 8 a 20 hores, el Síndic vol determinar si és suficient i si es garanteix totalment l'atenció als malalts coronaris. 

 

Més continguts de