Tarragona Patrimoni de la Pau denuncia l’exhibició aèria de l'exèrcit dins del programa cultural dels Jocs

Rebutgen l'exhibició de la Patrulla Àguila i dels paracaigudistes programada per al 20 de maig

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha denunciat l'exhibició aèria militar programada a Tarragona per al 20 de maig en un acte emmarcat en el programa cultural dels Jocs Mediterranis que se celebren enguany a la ciutat.

El col·lectiu ha avançat que mostraran el seu rebuig per aquesta actuació aèria, que duran a terme la Patrulla Àguila i la Unitat de Paracaigudistes, però també per un concert de la banda de l'exèrcit programat per al 15 de maig al Teatre Metropol. Amadeu López, membre de la coordinadora, denuncia que “això no és cultura, és militarisme”, i rebla que els diners destinats a armament es podrien invertir en altres finalitats.

En aquesta línia, ha criticat les dotacions econòmiques que el govern espanyol destina a la defensa. "Denunciem que l'Estat es gasta 45 milions d'euros diaris en el mal anomenat ministeri de Defensa", una xifra que ha comparat amb organitzacions com Mans Unides, que "té aquest mateix pressupost per a tot l'any". Aquesta denúncia l'ha fet en l'acte que la coordinadora organitza cada primer diumenge de mes des de fa 17 anys.

Més continguts de