SOCIETAT
Societat 15/09/2012

Trias espera convèncer Portabella de votar a favor del PAM i que el PSC mantingui la seva abstenció

L'alcalde de Barcelona celebra l'acord amb els socialistes perquè genera un "grau d'interlocutòria" i una "relació positiva per ara i pel futur"

Acn / Ara
3 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant un acte al qual ha assistit aquest dissabte. / ACN

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha celebrat la decisió del grup municipal del PSC a l'ajuntament de la capital catalana d'abstenir-se en la votació del Pla d'Actuació Municipal (PAM) i facilitar així la seva aprovació. Segons Trias, les negociacions han fet possible un "grau d'interlocutòria" i una "relació positiva per ara i pel futur". El següent pas que ha d'encarar ara Trias és aconseguir convèncer UxB que voti a favor del PAM. Ho farà, ha afegit, "intentant no molestar" els socialistes per tal que no es repensin la seva decisió. L'alcalde ha reiterat, però, la seva voluntat de parlar amb tots els grups i ha recordat que està obligat perquè no té majoria al consistori.

Xavier Trias ha agraït al líder del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, la seva decisió d'abstenir-se en la votació del PAM. L'alcalde de la capital catalana ha celebrat especialment el fet que les negociacions entre les dues grans forces al consistori barceloní han fet possible un "grau d'interlocutòria" i una "relació positiva per ara i pel futur". Segons ha dit aquest dissabte, valora el gest perquè entén que aquestes de vegades són "decisions no fàcils".

El següent pas que ha d'afrontar Trias per assegurar-se l'aprovació del PAM és aconseguir el suport dels dos diputats d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella i Joan Laporta. En aquest sentit, l'alcalde s'ha mostrat confiat en convèncer els independentistes perquè votin a favor del full de ruta dissenyat pel seu govern per als pròxims quatre anys. Ho farà, no obstant això, "intentant no molestar" als socialistes perquè mantinguin la seva abstenció. Per la seva part, el president del grup municipal d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha avançat els eixos de les negociacions que començaran la setmana vinent amb l'equip de govern municipal per intentar donar suport al PAM. Portabella ha explicat que les negociacions tindran tres blocs: "Hem estructurat un grup que fa referència a la crisi econòmica i social; un altre on diem clarament que Barcelona no només és la capital de Catalunya sinó que ha d'encapçalar el moviment perquè Catalunya tingui estat propi i que per tant ha de començar a preparar les estructures d'estat que també ha de tenir una capital; i el tercer bloc és d'aprofundiment democràtic, valorem positivament que es continuïn fent consultes ciutadanes o referèndums".

Trias ha revelat que els socialistes li han deixat clar que aquest acostament no té per què traslladar-se a la votació dels pressupostos de la ciutat per al 2013. L'alcalde, però, ha mostrat la seva voluntat de continuar parlant amb el PSC i amb la resta de grups municipals. Segons ha recordat, CiU només té 14 regidors i està obligat a buscar l'acord amb les altres forces per tirar endavant moltes iniciatives. De fet, Trias ha dit que aquest és el missatge que van donar els ciutadans barcelonins a les passades eleccions municipals.

Entrega de claus

L'alcalde de Barcelona ha fet aquestes declaracions després d'assistir a l'acte d'entrega de les claus de 62 habitatges de lloguer assequible que ha promogut l'Obra Social de La Caixa en la confluència entre la Travessera de Dalt i el carrer de l'Escorial. En la seva intervenció a l'acte, Trias ha destacat els beneficis de la col·laboració entre les institucions públiques, les entitats privades i la societat civil per fer front a les necessitats d'accés a l'habitatge. "Des de l'Ajuntament mantenim una política molt activa de construcció i promoció d'habitatge protegit i dotacional, tenim obligació, com administració, de fer que la gent tingui un habitatge digne", ha dit Trias, que ha afegit que el seu govern fa "una aposta clara per no vendre sòl municipal" i col·labora amb els operadors privats perquè siguin ells els que construeixin.

Des de 2009, anys en què es va posar en marxa el Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial a Barcelona, s'han adjudicat 2.497 pisos protegits. Actualment, el consistori de la capital catalana ja gestiona un parc de mes 6.000 habitatges protegits, a més de continuar construint-ne.

stats