Societat 13/09/2012

El PSC de Barcelona pacta amb Xavier Trias el full de ruta del mandat

El líder del grup municipal socialista, Jordi Martí, anuncia que permetrà amb la seva abstenció l'aprovació del pla d'actuació municipal (PAM)

Auri Garcia Morera
2 min
Jordi Martí, en una imatge d'arxiu. / JORDI PIZARRO

BarcelonaEl grup municipal del PSC de Barcelona ha pactat amb l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, el pla d'actuació municipal (PAM), el full de ruta de l'Ajuntament per a aquest mandat. El president del grup municipal socialista, Jordi Martí, ha anunciat aquest dijous en una conferència que el seu grup s'abstindrà en la votació, que es farà en el ple municipal del 5 d'octubre. D'aquesta manera, permetrà l'aprovació del pla. Les negociacions s'han acabat de tancar aquest dijous al matí en una trobada de treball entre Martí i Trias.

"El pacte és indispensable en l'àmbit polític", ha assegurat Martí durant una conferència en què ha exposat detalladament el seu projecte per a la ciutat. "Avui, a Barcelona, hi ha motius per al pacte i necessitats per arribar a acords", ha afegit. El líder del grup municipal socialista ha subratllat la debilitat del govern en minoria de Convergència i Unió, així com la seva "subordinació" a la Generalitat. "L'alcalde de Barcelona ha de mirar cara a cara al president de Catalunya. Amb lleialtat però amb exigència, mai subordinació", ha defensat Martí.

El president del grup municipal ha lamentat que, amb la combinació entre CiU i el PP de l'inici del mandat, "s'ha accentuat la involució en polítiques socials i culturals". Per contra, ha dit, el nou pacte entre convergents i socialistes "garanteix, o pot garantir, el manteniment del model de la ciutat". Tot i citar les propostes del PSC que s'inclouran en el PAM, Martí ha recordat que els pactes impliquen renunciar a la integritat del projecte propi, i que el PSC continuarà exercint d'alternativa.

Entre el públic de la conferència hi havia, entre d'altres, Pasqual Maragall, Jordi Hereu, Montserrat Tura, Antoni Castells o Xavier Sabaté, a més dels convergents Joaquim Forn i Sònia Recasens.

stats