Publicitat
Publicitat

Troben un arsenal de la guerra amb 450 granades, 750 explosius i 1.900 bales en una antiga rectoria

El magatzem, localitzat a Sallent, és en un local que va fer servir la CNT

Agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ han localitzat aquest dijous al matí a la rectoria vella de Sallent (Bages) un total de 450 granades de mà, 7,6 quilos de dinamita, 160 metres de metxa lenta, 750 artefactes explosius improvisats amb els seus detonadors i metxa i 1.900 cartutxos de fusell del calibre 100 mil·límetres.

Segons fonts policials, tots els artefactes provenen de la Guerra Civil. Aquesta rectoria va ser comissada per la Confederació Nacional del Treball (CNT), que l'utilitzava com a local de l'organització. Els fets han passat cap a les 11.30 h, quan els treballadors que feien obres a l'edifici han trobat un amagatall en una falsa paret on hi havia diverses caixes amb tot el material explosiu.

Els agents de l'Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ s'han encarregat de retirar els artefactes, però abans de fer-ho s'han desallotjat tres edificis i un bar per motius de seguretat. Posteriorment han recollit els explosius i en aquests moments s'està fent la destrucció controlada d'una part del material a la cantera de Navarcles, segons informen els Mossos.

Les unitats especialitzades en la desactivació d'artefactes continuaran les tasques de destrucció dels explosius a la cantera de Jorba aquest divendres al matí.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de