Vuit mesos de presó per "refregar-se" contra el cos d'una dona durant els 'sanfermines'

En cinc dies de festa a Pamplona hi ha hagut set denúncies i quatre detencions per agressions masclistes

El detingut per tocaments a una dona en un bar de Pamplona durant els 'sanfermines' ha acceptat una condemna per un delicte d'abús sexual de vuit mesos de presó i 750 euros d'indemnització a la víctima. Així ho ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que ha explicat que la sentència s'ha dictat després d'un judici ràpid en què l'acusat, de nacionalitat francesa, s'ha mostrat d'acord amb l'acusació del fiscal. En el mateix procediment, un amic de l'autor dels fets ha estat condemnat per un delicte lleu de lesions a pagar una multa de 240 euros i una indemnització a la víctima de 400 euros. 

Els fets van passar diumenge, cap a les 1.30 h, en un bar del centre de Pamplona. La víctima sortia dels lavabos quan l'agressor se li va apropar per darrere i va començar a "refregar" el seu cos contra el d'ella, la va agafar i li va tocar els malucs i els glutis. Aleshores va intervenir un amic de la víctima, que va apartar l'agressor d'una empenta. Aleshores, un amic de l'acusat va situar-se davant de la noia "adoptant una actitud desafiadora i buscant brega". 

La dona i el seu amic van abandonar el bar, però quan eren al carrer, algú va llançar un objecte que no va arribar a impactar-los. Van tornar a entrar al bar per identificar l'autor. L'amic de l'acusat va agafar la noia pel coll, li va donar un cop a la cara i, sacsant-la, li va causar un esquinç cervical, erosions a l'avantbraç i estigmes de pressió cervical. 

Amb aquesta, ja són set les agressions sexuals en els cinc primers dies de 'sanfermines', i quatre persones han estat detingudes per aquests fets. Per ara no hi ha hagut denúncies per agressions sexuals en què hi hagi hagut intimidació o ús de la violència.