Pederàstia
Societat 18/11/2022

Abús sexual infantil: més demanda d'ajuda i llista d'espera de 8 mesos

La Fundació Vicki Bernadet llança una nova campanya en què recorda que un de cada cinc menors patirà violència sexual

2 min
La campanya de la Fundació Vicki Bernadet

BarcelonaL'any passat a Catalunya van néixer més de 57.000 nadons. D'aquests, gairebé 12.000 estan predestinats a patir un abús sexual abans de fer els 18 anys. Un de cada cinc nens i nenes. Per això, la Fundació Vicki Bernadet, amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció contra l'Abús Sexual Infantil que se celebra dissabte, ha llançat una nova campanya per sensibilitzar d'aquesta problemàtica: es titula Predestinats. La fundació va rebre durant l'últim any 1.366 demandes d'ajuda, un 2% més que l'any anterior. Els recursos són els mateixos i, per tant, la capacitat per donar resposta a totes les peticions disminueix i la llista d'espera es dispara fins als 8 mesos. La falta de recursos és una de les grans dificultats que es troben les entitats que combaten l'abús infantil i, per això, Vicki Bernadet, impulsora de la Fundació, reclama que aquesta problemàtica es tracti "com una pandèmia", ja que afecta el 20% dels infants però s'hi destina un finançament del tot insuficient.

Al llarg de l'últim any, la fundació va donar suport psicològic a 363 víctimes. La majoria de les persones que truquen a la porta de Vicki Bernadet són adults –les víctimes triguen anys a denunciar– i, quan es tracta de menors, se'ls intenta ajudar de manera immediata, sense entrar en llista d'espera.

La campanya de la Fundació Vicki Bernadet sobre els abusos sexuals infantils

La campanya, realitzada per l'agència Ogilvy Barcelona, gira al voltant de les probabilitats de patir abusos i la xifra es posa en relació amb altres estadístiques que afecten els nounats. Així com els nadons tenen un 11% de probabilitats de ser esquerrans, un 14% de superar l'1,76 d'alçada o un 15% de patir al·lèrgia al pol·len, un 20% patiran abusos sexuals abans de convertir-se en adults. “Pot semblar que hem fet un gran avenç respecte als darrers anys sobre l'abús sexual infantil: es parla més i als mitjans hi ha més visibilitat... No obstant això, només és el principi del camí. Per resoldre aquest conflicte cal que la societat entengui i processi que el 20% de la població pateix algun abús sexual abans dels 17 anys”, argumenta Bernadet.

stats