Abusos a l'església
Societat Abusos 21/10/2022

El cas d'abusos a estudiants a La Salle quedarà sense jutjar: mor el religiós sota sospita

L'escriptor Alejandro Palomas havia denunciat Jesús Linares i va facilitar que altres víctimes també s'hi atrevissin

ARA
1 min
Alejandro Palomas

BarcelonaA principis d'any, l'escriptor Alejandro Palomas va decidir explicar el que havia patit quan era un nen i va denunciar el religiós Jesús Linares per assetjar-lo i agredir-lo sexualment quan era alumne de La Salle a Premià. "Tenia por que haver patit abusos destruís la meva carrera, però ara no tinc res a perdre", deia en una entrevista a l'ARA. Va obrir la caixa dels trons i altres víctimes es van sumar a Palomas per denunciar que havien passat pel mateix. Ara, el cas, però, quedarà sense recorregut penal: el religiós ha mort aquest divendres a la residència de Cambrils de La Salle, on vivia d'ençà que s'havia retirat, segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts de la institució.

La denúncia de Palomas es va haver d'arxivar perquè el cas estava prescrit. La investigació semblava haver quedat en un carreró sense sortida, però fa uns mesos la Fiscalia va reactivar-la després de rebre la denúncia d'una altra possible víctima d'abusos de Linares durant els anys 2007 i 2008.

En els últims mesos, Linares, que va arribar a La Salle de Premià durant la dècada dels setanta, igual que Palomas, va acumular diverses denúncies, totes prescrites, a excepció d'aquesta última, que feia referència a la segona etapa del religiós al centre del Maresme. Entremig va estar durant uns anys a La Salle de Montcada i Reixac, on diversos alumnes també van explicar que havien estat víctimes d'abusos per part del religiós.

Una portaveu de la institució ha assegurat a l'agència ACN que tot i que la via penal quedi tancada, La Salle continuarà disposada a atendre les persones que hagin pogut ser víctimes d'abusos.

stats