Reivindicació social
Societat 17/05/2011

Els acampats a la plaça Catalunya decideixen quedar-s'hi indefinidament

Els concentrats han celebrat dues assemblees en què s'han organitzat logísticament. Han autoproclamat la plaça com a "espai lliure i pacífic"

Redacció
1 min
Els concentrats aquest matí a la plaça de Catalunya

BarcelonaEls "indignats" que han acampat aquesta nit a la plaça Catalunya de Barcelona hi romandran indefinidament. És un dels acords que van sortir de l'assemblea que van fer ahir a la nit, als volts de les 22:30 hores, que segons Acampada per la Dignitat va comptar amb 150 assistents. A més de crear diverses comissions organitzatives, van "autoproclamar" la plaça com a "espai lliure i pacífic" i van convidar totes les persones de la ciutat, tots els moviments socials i tots els treballadors en lluita a unir-s'hi.

A les 4 hores d'aquesta matinada hi ha hagut una segona assemblea, en què s'ha seguit amb les tasques organitzatives –torns, avituallament, tasques de cadascú, etc. Han creat grups a la imatge dels que s'havien fet a l'acampada de la Puerta del Sol, a Madrid, "adaptats a les necessitats actuals de Barcelona". El moviment se segueix organitzant a través de les xarxes socials, al hashtag de Twitter #acampadabcn i al blog www.acampadabcn.wordpress.com. Els concentrats faran una altra assemblea aquesta nit, a les 22:30 hores, com preveuen fer cada nit.

Per la seva banda, Democràcia Real Ja, la plataforma instigadora de la protesta del 15-M, ha difós un comunicat en què donava suport a les "acampades espontànies", que no han sigut convocades per ells. La plataforma aclareix, a més, que en cap cas ha promogut l'abstenció –es mantenen "neutrals" al respecte– i que la seva no va ser una convocatòria apolítica sinó "apartidista i asindical".

Protesten en contra de les retallades, de l'"estafa" que és la crisi, dels abusos dels corruptes i de les relacions entre la banca i els governs.

stats