Societat 07/04/2020

El tercer accident de trànsit mortal del confinament eleva a quatre el nombre de morts a la carretera en 24 hores

Un camioner que ha bolcat a les Garrigues se suma a les tres víctimes d'ahir en un xoc múltiple

P.e. / M. R.
2 min
L'accident mortal a la C-245 vist des de Cornellà

BarcelonaDes que s'havia declarat l'estat d'alarma el 14 de març pel covid-19, només s'havia produït un accident mortal –amb una víctima– a les carreteres catalanes. Però entre aquest dilluns al vespre i aquest dimarts a primera hora de la tarda s'han produït dos sinistres de trànsit mortals més a les carreteres catalanes. L'última víctima és un camioner que ha bolcat el vehicle per causes que es desconeixen en una pista forestal de Vinaixa, a les Garrigues. Aquest dilluns es va registrar un altre accident amb tres persones mortes, després que un camió n'envestís un altre i també a un cotxe a la C-245, a Cornellà de Llobregat. Arran del xoc, un dels tràilers es va incendiar i el foc també va afectar el turisme. Van morir les dues ocupants del cotxe, una dona de 31 anys i una altra de 38 anys veïnes de Castelldefels, i el conductor d'un dels camions, un home de 36 anys veí d'Òdena. L'altre conductor implicat va resultar il·lès.

Els bombers apagant l'incendi que va afectar un dels camions i el cotxe

El sinistre va passar poc abans de les nou del vespre al quilòmetre 11,8 de la C-245, en sentit Gavà. Deu dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van apagar l'incendi i van treure les víctimes de l'interior dels vehicles, tres ambulàncies del SEM i 12 patrulles dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar al punt de l'accident. El sinistre va obligar a tallar la C-245 en els dos sentits de la marxa, i la circulació no s'ha pogut reobrir del tot fins a les vuit d'aquest matí.

Amb aquests dos últims accidents ja son cinc les persones que han mort a les carreteres de Catalunya des que es va obligar a limitar la mobilitat per frenar el coronavirus. El primer sinistre mortal va ser el 24 de març, quan el conductor d'un camió va perdre la vida al sortir de la via i caure per un terraplè a l'AP-7, a l'Ametlla de Mar. Des de l'1 de gener, 30 persones han mort a les carreteres catalanes.

Una tendència capgirada pel covid-19

Tot i els dos accidents mortals durant l'estat d'alarma, el confinament pel coronavirus ha trencat per primer cop la tendència a l'alça d'aquest any a les carreteres, perquè el gener i el febrer s'havien produït més víctimes –cada mes– que el 2019. En canvi, si només es té en compte el març, els morts han caigut un 74% respecte al 2019, segons el Servei Català de Trànsit. Si això se suma al balanç acumulat, tot i l'augment del gener i el febrer, el primer trimestre d'aquest any s'ha tancat amb un descens d'un 30% dels morts a les carreteres. La baixada s'explica per les mesures del covid-19, que des del 14 de març han fet reduir la mobilitat un 75% a l'àrea metropolitana de Barcelona.

stats