Societat 15/07/2018

Un cotxe cau a la via del tren i obliga a aturar la circulació entre Balenyà i Vic durant quatre hores

Els tècnics investiguen com es va precipitar el vehicle

Efe
1 min
Imatge del cotxe bolcat a les vies difosa pel compte de Twitter dels Bombers de la Generalitat (@bomberscat)

BarcelonaUn cotxe s'ha precipitat aquesta matinada a les vies del tren entre Balenyà i Vic (Osona). La presència del vehicle ha impedit començar el servei de rodalies de la línia R-3, que ha quedat interromput durant quatre hores, segons ha informat la companyia Renfe. A més, la caiguda del turisme ha fet malbé en part la catenària, que ja s'ha reparat. El conductor ha quedat ferit lleu i l'han traslladat a l'Hospital de Vic.

Tot apunta que el conductor hauria perdut el control del vehicle, per causes que ara s'estan investigant mentre creuava per un pas superior i ha acabat caient a les vies. El cotxe ha quedat bolcat.

La companyia ha establert un servei alternatiu per carretera fins a un quart de deu del matí, quan s'han pogut reparar els danys a la infraestructura i reprendre el servei ferroviari. Mentre ha durat la incidència, la direcció general de Protecció Civil ha activat preventivament la prealerta del pla d'emergències Ferrocat, que ja s'ha aixecat. Ara s'investiga com ha caigut el cotxe a la via. Els trens acumulen retards d'una hora.

stats