Policia
Societat 17/11/2022

Acord entre Interior i l'Ajuntament de Barcelona perquè la Guàrdia Urbana gestioni directament denúncies de violència masclista

1 min
Colau i Elena encaixen les mans després de signar el nou protocol de col·laboració policial

La Guàrdia Urbana de Barcelona podrà gestionar directament denúncies de violència masclista en l'àmbit de la parella. Fins ara depenia dels Mossos d'Esquadra, però un acord entre el departament d'Interior de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona habilita la Guàrdia Urbana a fer-ho.

L'alcaldessa Ada Colau i el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, han signat el nou protocol aquest dijous i l'han presentat en roda de premsa. Segons han explicat Colau i el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, les víctimes podran ser ateses a la comissaria de Nou Barris a partir del primer trimestre de l'any que ve i també a la de la Rambla a partir de l'abril.

Elena i Colau ho celebren

L'alcaldessa Colau ha destacat que l'acord signat amb Interior és "pioner" i reforça el servei públic "al servei de la ciutadania". De fet, és el primer protocol d'aquest tipus amb una policia local o municipal a Catalunya. Per la seva banda, el conseller Joan Ignasi Elena ha assegurat que el fet que la Guàrdia Urbana de Barcelona pugui rebre denúncies de violència masclista en l'àmbit de la parella "facilita" perquè posa més actors al servei d'aquesta tasca. 

stats