Societat 14/07/2019

Un grup d'activistes protesta contra el projecte d'ampliar l'aeroport del Prat

Desenes de persones han denunciat el creixement "insostenible" davant l'emergència climàtica

Ara
1 min

BarcelonaProp d'un centenar d'activistes convocats per la plataforma Stay Grounded ('Queda’t a terra', en català), s'han mobilitzat aquest diumenge a la terminal T1 de l'aeroport del Prat per exigir l'aturada del projecte d'ampliació de les instal·lacions.

Una trentena de membres del col·lectiu, format per entitats ecologistes i contràries a l'augment del turisme, s'han assegut en línia al terra de la zona d'arribades. Vestits amb granotes vermelles, han volgut escenificar el límit "infranquejable" del volum de vols i passatgers que anualment ja acull l'aeroport.

L'acció ha coincidit amb l'últim dia de la trobada Decreixement de l'Aviació, que ha tingut lloc aquest cap de setmana. "El creixement de l'aviació ens fregirà el planeta amb emissions i empitjorarà el problemes actuals de massificació turística que ja té Barcelona", ha dit un dels activistes de la plataforma, Jaume Osete.

Les entitats que en formen part veuen "insostenible" parlar d'una ampliació per la situació "d'emergència climàtica" que hi ha arreu del món. "Les tecnologies verdes a l'aviació no les veurem per enlloc les pròximes dècades; el que cal és reduir-la", ha afegit Núria Blázquez. Més enllà dels problemes sobre al clima, l'excés de vols provoca "soroll i problemes de salut per a la població local i genera conflictes de justícia sobre les terres", ha opinat Sara Mingorría, de l'Atles per la Justícia Ambiental de l'ICTA-UAB.

stats