Societat 07/03/2016

Maria Salvo, Neus Català o Mercè Rodoreda: les dones entren al despatx de Colau

L'alcaldessa redecora l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb fotografies de dones cèlebres

Ara
1 min
Les dones entren al despatx de Colau

BarcelonaAda Colau, alcaldessa de Barcelona, ha explicat aquest dilluns al seu compte de Twitter la nova decoració del seu despatx. Segons la batllessa, "al despatx de l'alcalde només hi havia obres d'artistes homes: Miró, Tàpies, Casas... ". Ara, en canvi, es troba farcit de fotografies de dones com Frederica Montseny, Maria Salvo, Neus Català, Mercè Rodoreda, Maria-Mercè Marçal, Emília Llorca, Marta Mata, Maria Aurèlia Capmany o Montserrat Roig.

L'alcaldessa ha assegurat que no es tracta d'un canvi provisional, sinó que aquest serà el nou aspecte habitual del seu despatx. De les obres que hi havia fins ahir només n'han retirat una, i les altres seguiran al seu lloc original.

Algunes de les fotografies són d'Isabel Steva i Hernández, coneguda artísticament amb el pseudònim de 'Colita', que representa un referent en la fotografia catalana de finals del segle XX. L'any 2014 va rebre el Premio Nacional de Fotografía, al qual va renunciar en desacord amb la política cultural del govern.

Demà, 8 de març, és el Dia Internacional de la Dona, aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme i commemorar la lluita de la dona per la seva participació en el treball i en el dret a la seva independència econòmica i igualtat social. Se celebra des del 8 de març del 1911.

stats