Societat 10/02/2017

Colau reivindica l'acollida als refugiats en el pregó de Santa Eulàlia

L'alcaldessa es compromet a enviar als líders europeus el pregó redactat per nens barcelonins que reclama obrir les fronteres

Acn
1 min
El pregó dels nens de Santa Eulàlia  reclama obrir les fronteres als refugiats

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha compromès a enviar als caps d'estat europeus el pregó que han fet nens d'escoles barcelonines en el qual han demanat obrir les fronteres als refugiats. L'alcaldessa va demanar a nens de tretze centres escolars diferents de Barcelona que redactessin el pregó que ha donat inici a les festes d'hivern de Santa Eulàlia.

El pregó s'ha fet a Plaça Sant Jaume, on els infants han reclamat que s'obrin les fronteres als refugiats sota el lema que els va donar Colau:"Barcelona, ciutat acollidora".

Colau ha respost a les peticions dels nens i els ha dit: "Ens heu demanat que deixem que arribin aquests nens i nenes i les seves famílies, però el problema és que a Barcelona no controlem les fronteres".

L'alcaldessa s'ha compromès a posar-se en contacte amb els caps d'estat europeus perquè els arribi el missatge i "sàpiguen que Barcelona vol ser una ciutat d'acollida i que cal obrir les fronteres perquè totes les persones que ho necessitin puguin arribar". Ha aprofitat per afegir que aquest pregó anirà més enllà de ser només la inauguració i "arribarà a la taula del president Rajoy, d'altres presidents i de la Comissió Europea".

stats