SOCIETAT
Societat 11/05/2012

El govern espanyol encarrega a Adif la construcció de l'enllaç del corredor mediterrani amb la línia del TAV

La connexió, validada en el consell de ministres, unirà el corredor amb la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa en el tram de Vandellòs a l'àrea de Tarragona

Acn
1 min

MadridEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres encarregar a Adif la construcció de la connexió del corredor mediterrani amb la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa, és a dir, el tram de Vandellòs a l'àrea de Tarragona. Aquesta tasca inclou la redacció i aprovació dels projectes que no hagin estat aprovats pel ministeri de Foment, així com l'aprovació econòmica dels projectes i incidències de contractes que estiguin en tramitació i les obligacions derivades del compliment dels condicionants ambientals que s'exigeixin. També inclou la realització de les obres i instal·lacions necessàries per executar la connexió.

Adif assumirà tots els contractes que hagin estat licitats o adjudicats per la direcció general de Ferrocarrils del ministeri de Foment per a la redacció i aprovació dels projectes pendents, l'execució i el seguiment de les obres d'aquesta infraestructura i el suport a expropiacions. En aquest sentit, es lliuraran a Adif els actius relacionats amb les inversions executades per la direcció general de Ferrocarrils per a la construcció de la connexió del corredor mediterrani.

Segons informa el ministeri de Foment, el deute que generi Adif per finançar les actuacions serà abonat per l'Estat en els termes que consideri un futur contracte programa o que s'indiquin en l'instrument que es formalitzi. Tot, però, en el marc del pressupost autoritzat pel ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

stats