Societat 27/02/2015

Un jutge revolta els advocats de Vic exigint que li parlin i li presentin tots els escrits en castellà

El degà del Col·legi d'Advocats de Vic anuncia una queixa formal que arribarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Acn
1 min
Osona, amb Vic i la seva plaça Major al centre, està aguantant l'envestida de la crisi gràcies a l'arrelament tradicional de la indústria en punts clau de la comarca.

VicSorpresa al jutjat de primera instància número 5 de Vic aquesta setmana. El nou jutge titular està demanant que li parlin i li facin arribar en castellà tots els documents relacionats amb les causes que tracta. El degà del Col·legi d'Advocats de Vic, Antoni Molas, ha explicat que es presentarà una queixa formal a la comissió de relacions amb l'administració de justícia del Consell de l'Advocacia que arribarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per tal de reclamar que no es vulneri el dret d'ús del català en l'àmbit judicial.

El magistrat que protagonitza el cas fa temps que viu a Catalunya, encara que només fa una setmana que porta un dels cinc jutjats de la capital d'Osona. Alguns dels advocats que els ha tocat treballar-hi han optat per fer les traduccions al castellà ells mateixos, i altres simplement s'hi han negat i han presentat un recurs.

"No es tracta d'una situació habitual", matisa Molas, que ha destacat la bona convivència en l'àmbit judicial que hi ha hagut sempre a Vic, tot i que hi hagi jutges que no parlen català: "Els jutges l'entenen i potser necessiten alguna traducció puntual, que es fa sense problema". És per això que des de l'advocacia vigatana es presentarà una queixa davant aquest fet "puntual" per una "manca de sensibilitat" que atempta contra el dret de parlar i escriure en català al territori.

stats