Societat 07/08/2013

Aconsegueix passar els controls de seguretat d'un aeroport amb explosius i un ganivet

Una periodista belga va participar en una prova de seguretat en què quatre persones van intentar embarcar amb material perillós. Ho van aconseguir en un 60% de les vegades

Europa Press
1 min
Aeroport del Prat, terminal 2. Foto: MANOLO GARCÍA.

Una periodista del setmanari belga 'Le Soir Magazine' va aconseguir superar els controls de seguretat d'un aeroport amb un paquet de 450 grams d'explosius camuflats al seu equipatge de mà i un ganivet amagat a una part del cos, segons publicava la revista en la seva edició d'aquest dimecres. Tanmateix, l'article –que consta entre els més llegits– ha sigut retirat de la pàgina web i ara hi apareix un missatge d'error.

La reportera va participar en una prova de seguretat de l'empresa Tactical5 en què quatre persones van intentar embarcar amb material perillós i armes, un repte que van superar amb èxit en un 60% de les vegades.

Segons informa l'agència Europa Press, la publicació explicava que no revelaven el nom de l'aeroport examinat per motius de seguretat, però afirmava que es tracta d'un aeròdrom "molt conegut" i "molt freqüentat" en el període d'estiu.

Segons sembla, la periodista de 'Le Soir Magazine' va passar sense problemes per l'arc de seguretat i l'escàner per a equipatges amb un ganivet camuflat als sostenidors i 450 grams d'una "rèplica perfecta" d'explosius que no podien detonar, guardats a la bossa de mà.

Segons la informació publicada, aquest tipus de proves es fan amb certa freqüència per controlar la seguretat dels aeroports i corregir-ne els errors.

stats