Societat 10/01/2015

Afectats per l'hepatitis C es manifesten a Madrid per demanar tractaments "per a tots"

Rajoy respon que cap ciutadà espanyol es quedarà sense el medicament que li recepti el metge

Agències
1 min
La manifestació que s'ha celebrat aquest matí a Madrid / @iunida

MadridLa Plataforma d'Afectats per l'Hepatitis C (PLAFH) ha iniciat aquest dissabte a Madrid una marxa fins al Palau de la Moncloa per exigir al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que tots els pacients afectats pel virus siguin tractats amb els fàrmacs d'última generació.

En declaracions als mitjans abans de començar la marxa, el president de la Plataforma d'Afectats per l'Hepatitis C, Mario Cortés, ha expressat que "cada dia tenim més suport". Cortés ha dit que s'estan creant plataformes a tot el país, però no només d'hepatitis C, sinó d'altres malalties.

També ha volgut advertir Rajoy que no aturaran la tancada a l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid fins que no rebin "el tractament tots els malalts d'hepatitis C i hi hagi una voluntat clara política de donar una solució al conflicte", ha assegurat el president de la PLAFH.

Per la seva part, Rajoy ha contestat aquest dissabte que tots els ciutadans que "necessitin qualsevol medicament prescrit per un metge el tindran". En declaracions als periodistes en acabar la reunió del comitè de direcció que el PP ha celebrat a Toledo, Rajoy ha subratllat que "ni un sol ciutadà espanyol a qui un metge prescrigui un medicament es quedarà sense tractament".

stats