Méteo

Agafeu l'abric: arriba un canvi radical de temps

Una glopada d'aire d'origen polar farà caure en picat les temperatures

2 min
Gent molt abrigada al centre de Barcelona

BarcelonaTorna l'hivern. A partir d'ara passarem de portar una caçadora a haver d'agafar l'abric. L'ambient atípicament primaveral per a aquesta època de l'any tocarà sostre avui i divendres les temperatures baixaran clarament. Atenció de cara als pròxims dies: les temperatures cauran en picat amb l'arribada d'una glopada d'aire fred d'origen polar que capgirarà el temps en qüestió d'hores.

Els termòmetres començaran a baixar amb ganes a partir de la tarda i el vespre al Pirineu, especialment a la cara nord, on arribaran algunes precipitacions. En canvi, a la resta del país encara hi haurà pocs canvis i, de fet, es viurà un pic càlid a causa del vent reescalfat. De cara a divendres, el descens de les temperatures arribarà a tot arreu i el canvi serà localment acusat. La majoria de les màximes baixaran entre 5 i 10 graus respecte a dijous, però localment la caiguda serà encara més contundent, sobretot al voltant de l'àrea pirinenca.

Temperatures màximes previstes
En graus centígrads

El canvi de temperatures es notarà especialment al prelitoral, a l'interior i al Pirineu, mentre que a la costa el descens serà més moderat. De fet, a punts del litoral de Barcelona i de Tarragona el descens quedarà més frenat a causa del vent que bufarà. Moltes màximes es mouran divendres entre els 11 °C i els 16 °C, lluny dels prop de 24 °C o 25 °C de dijous en algunes zones. Per exemple, a Girona ciutat passaran dels 24 °C de dijous als 13 °C de divendres, o a Vielha, on baixarà dels 17 °C als 7 °C.

Aquest retorn a l'hivern tindrà continuïtat de cara al cap de setmana i l'inici de la setmana vinent. No estem davant de cap fredorada destacada, però venim de temperatures tan excepcionalment altes per a l'època que el contrast serà acusat.

Fortes ventades i neu

Més enllà de les temperatures, el gran protagonista a moltes zones del país serà el fort vent d'entre mestral i ponent. La ventada afectarà especialment les comarques de Tarragona, Barcelona i Ponent amb ratxes localment fortes. Al Pirineu la notícia serà la nevada que caurà, especialment a la cara nord, amb una cota de neu que pot baixar per sota dels 800 metres.

stats