Transport públic

Un agent de seguretat de Renfe agredeix una noia a l'estació de Sants

L'Ajuntament de Barcelona hi veu transfòbia i demana que s'investigui el vigilant, que ja ha sigut expulsat

ARA
2 min

BarcelonaNova actuació polèmica dels agents de seguretat privada de Renfe a l'estació de Sants. Aquest matí un grup de cinc agents de l'empresa Sureste, que dona servei a la infraestructura, han reduït una noia jove i, un cop immobilitzada a terra, un dels agents li ha clavat cops amb la mà i una puntada de peu a les cames, segons ha avançat Betevé. Renfe ha explicat que l'empleat ha sigut retirat del servei immediatament i que se li ha obert un expedient sancionador.

L'Ajuntament de Barcelona ha denunciat que veu "transfòbia" en els fets, perquè un dels vigilants li ha cridat "calli, senyor" per vexar-la mentre l'agredien. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha demanat una investigació sobre l'actuació del vigilant i ha posat a disposició de la víctima l'Oficina per la No Discriminació i el suport jurídic per denunciar els fets.

Segons informa la cadena pública barcelonina, tot ha començat quan la noia ha increpat uns càmeres de televisió que estaven informant sobre la vaga de maquinistes perquè no volia ser enregistrada. Els agents de seguretat han intentat parlar amb la jove i la conversa ha pujat de to fins al punt que un dels agents ha resultat lleument ferit per un objecte, explica Betevé. Després d'això els cinc homes han reduït la noia i, un cop a terra, l'agent que havia rebut inicialment s'hi ha tornat.

Expedient obert

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha assegurat que l'operadora té "tolerància zero" amb aquest tipus d'actuacions. Per aquest motiu, la companyia ha demanat a l'empresa de seguretat la "retirada immediata" del servei de l'agent i ha obert un expedient davant de la situació. Aquesta polèmica actuació coincideix amb el segon dia de vaga dels maquinistes de Rodalies Renfe. Aquest divendres, tal com va passar ahir dijous, el servei de trens també circula amb retards des de primera hora del matí per l'incompliment dels serveis mínims. Ahir empresa i sindicat es retreien mútuament la mala gestió d'aquests serveis mínims, que havien de ser del 85%: l'operadora manté que els treballadors no s'han presentat als seus torns de manera deliberada mentre que el sindicat assegura que no tots els empleats han rebut la carta on se'ls comunica que el seu torn forma part dels mínims pactats.

stats