El detingut per l'apunyalament de cinc persones a Lleida té antecedents per una agressió xenòfoba a Logronyo

Segons la fiscalia, Alejandro R. i un grup de joves van propinar una pallissa amb punyalades incloses a un colombià el desembre del 2012

El noi de 21 anys que ha estat detingut per haver apunyalat suposadament cinc vianants a Lleida dilluns a la tarda té antecedents penals per una agressió de caràcter xenòfob a Logronyo, la seva ciutat natal.

Segons es desprèn de la memòria de l'any 2013 de la fiscalia d'aquesta comunitat, el 23 de desembre del 2012 Alejandro R., juntament amb 7 o 8 joves membres d'un grup conegut com a 'Nueva Época', van apallissar un ciutadà colombià en un parc de la ciutat. Durant l'agressió anaven encaputxats i un portava una esvàstica cosida a la roba.

En l'escrit de la memòria també es destaca que un dels agressors va clavar una navalla a la víctima. L'agressió va finalitzar quan es van apropar altres persones al lloc dels fets per tal d'auxiliar la víctima, segons conclou el document.

El detingut està sota custòdia dels Mossos d'Esquadra després que ahir dimarts fos detingut per la Guàrdia Urbana.

En un primer moment se'l va traslladar a la unitat psiquiàtrica de l'Hospital Santa Maria que va descartar que el jove tingui cap trastorn mental.

Segons els mossos, no està previst que el jove passi a disposició judicial aquest dimecres, de manera que la declaració davant del jutge podria tenir lloc demà, dijous, o divendres.