Societat 26/07/2019

L'agressor sexual d'una menor al Port Olímpic podria ser un pres que gaudia d'un permís

La víctima el va reconèixer en un arxiu fotogràfic de la policia

Acn
2 min
L’any passat es van presentar a les comissaries dels Mossos d’Esquadra 833 denúncies per agressions sexuals i 1.500 per abusos. A la foto, la de la plaça Espanya de Barcelona.

BarcelonaL'agressor sexual d'una jove menor d'edat la matinada del 4 al 5 de juliol a la zona barcelonina del Port Olímpic podria ser un pres amb permisos. Arran de la denúncia, els Mossos van iniciar una investigació que, entre altres punts, va comportar un reconeixement fotogràfic de la víctima. Entre les fotografies la noia va veure el seu presumpte agressor, que va resultar ser un intern d'una presó catalana que gaudia d'un permís penitenciari, segons han confirmat fonts del departament de Justícia. Es tracta d'un intern que compleix una pena de 9 anys i 6 mesos de presó per una violació i dos intents de violació, delictes que va cometre quan tenia 17 anys. Li queden tres anys de condemna i fa un any i mig que gaudeix de permisos.

En concret, el pres, que ara té 24 anys, ha tingut 11 permisos, 3 de fins a dos dies autoritzats per la presó i 8 més de fins a sis dies autoritzats pel jutge de Vigilància Penitenciària. Durant l'últim d'aquests permisos hauria comès la presumpta agressió sexual. El pres va tornar al centre penitenciari després del permís, on segueix ingressat a l'espera de passar a disposició judicial. De moment se li han suspès les sortides culturals i terapèutiques i els permisos que pugui tenir.

Des del departament de Justícia es lamenten dels fets presumptament comesos per l'intern, que havia seguit el programa per tractar agressors sexuals dissenyat per l'administració. Un programa que, segons les mateixes fonts, té un 96% d'èxit i un 4% de reincidència entre els presos que el segueixen. El programa consta de tres fases: una primera motivacional, en què l'objectiu és que l'agressor reconegui el delicte; una segona d'intervenció, en què es treballa l'empatia cap a la víctima, i una tercera en què el pres ja comença a fer sortides de la presó, en el benentès que ja hagi complert la meitat de la condemna imposada per la justícia.

stats