SOCIETAT
Societat 12/09/2011

Uns 400.000 catalans podran pagar l'aigua més barata a partir de l'octubre

Els pensionistes més grans de 60 anys i les llars que tinguin tots els membres a l'atur es podran acollir al cànon social. S'estalviaran un euro cada trimestre

Joan Serra
1 min

BarcelonaLes persones en situació econòmica vulnerable podran pagar l'aigua a un preu més reduït. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Leonard Carcolé, han presentat aquest dilluns la nova tarifa social de l'aigua, de la qual se'n podran beneficiar uns 400.000 catalans a partir de l'1 d'octubre, segons les estimacions del Govern. Els jubilats més grans de 60 anys i les unitats familiars que tinguin tots els seus membres a l'atur continuaran pagant el primer tram del cànon de l'aigua amb la mateixa tarifa del 2010. A aquests ciutadans no se'ls aplicarà l'increment del 8,5% del cànon pactat el juliol passat al Parlament. L'estalvi serà d'aproximadament un euro per cada trimestre.

Per accedir a la tarifa reduïda, la factura del beneficiari no podrà superar el consum estipulat al primer tram, 27 metres cúbics trimestrals (9 metres cúbics mensuals). El director de l'ACA ha recordat que aquest és el consum d'aigua per sota del qual se situa el 65% de la població catalana. El cànon social, previst en la llei de mesures fiscals i financeres, compensa els increments aplicats pel Govern per compensar el deute que acumula l'ACA. "La seva situació financera és molt compromesa", ha admès una altra vegada el conseller. Recoder ha subratllat que la mesura presentada també premia l'estalvi d'aigua. Els ciutadans que responguin al perfil de beneficiaris podran sol·licitar des d'aquesta setmana acollir-se a la tarifa social.

stats