Societat 21/05/2021

Aïllen el 20% dels veïns d'un poble de les Garrigues per un brot escolar

El municipi de Vinaixa té mig miler d'habitants i ara ha quedat "desert"

Ara
1 min
Detall de material sanitari para realitzar proves PCR.

Un brot de coronavirus en una escola de Vinaixa, un municipi de menys de mig miler de veïns a la comarca de les Garrigues, ha obligat a confinar preventivament un centenar de persones. És a dir, el 20% de la seva població. Segons ha explicat a Efe l'alcalde, Josep Maria Tarragó, el focus va iniciar-se en una aula d'un curs infantil de l'escola municipal, que està tancada des d'aquest dijous, com tota la resta d'equipaments municipals de la vila. També el bar del poble estarà tancat, com a mínim, deu dies.

Segons publica el Segre, aquest dijous es van detectar cinc positius en alumnes d’entre dos i cinc anys, cosa que va comportar la quarantena de les famílies d'aquests infants i l'aïllament preventiu de la resta de famílies. L'alcalde de Vinaixa no descarta que es detectin més casos positius al llarg dels pròxims dies, ja que "hi ha un degoteig de pares positius contagiats pel brot de l'escola". Per aquest motiu, aquest divendres el departament de Salut està realitzant proves PCR als alumnes del centre per detectar casos asimptomàtics i, així, poder confinar les famílies que hagin pogut estar exposades al virus.

Tarragó ha assegurat que la majoria de casos són asimptomàtics i lleus, però tot i així ha demanat precaució als veïns i ha fet una crida a seguir amb les mesures d'aïllament i prevenció indicades per les autoritats sanitàries. Vinaixa manté un bon ritme de vacunació contra el covid i durant tota la pandèmia "pràcticament no ha patit brots", segons ha indicat Tarragó. Per això l'alcalde espera que en les pròximes setmanes deixi de ser un "poble desert".

stats