Així queden les restriccions a partir d'aquest dilluns

Es permet la mobilitat per tot Catalunya i reobren els restaurants dels centres comercials

Ara
2 min
Un control policial per les restriccions del covid

El Procicat va aprovar dijous passat una nova flexibilització de les restriccions que entren en vigor a partir de les 0 hores d'aquest dilluns, 26 d'abril. Tindran vigència, de moment, fins al 3 de maig a les 0 hores i, segons l'evolució de la pandèmia, es mantindran o no. De moment, la flexibilització s'aprova davant la certesa que els casos de covid s'estan reduint a Catalunya. La taxa de contagi, la Rt, està per sota d'1 (és a dir, una persona amb el virus infecta de mitjana amenys d'una persona) i la pressió hospitalària es va reduint, tot i que a poc a poc.

Així queden les restriccions a partir d'aquest dilluns:

1.
Mobilitat
El confinament comarcal acaba dilluns

A partir de dilluns ja es permet la mobilitat per tot Catalunya. Ja no caldrà tenir un motiu considerat essencial per sortir de la comarca, ni tampoc s'estableix la limitació d'haver-se de moure només amb els membres de la mateixa bombolla. A partir d'ara passa a ser només una recomanació. El 9 d'abril, just després de Setmana Santa, es va tornar a prohibir la mobilitat fora de la comarca, a l'espera de comprovar si augmentaven els contagis per culpa dels dies de festa. No ha estat així i, per aquest motiu, s'aixeca la limitació. Això sí, no es pot sortir de Catalunya sense un motiu justificat. L'única excepció és Andorra, on sí que es pot anar.

2.
Toc de queda
Un control polical pel toc de queda a Barcelona

Tot i que s'havia especulat amb la possibilitat de retardar l'inici del toc de queda, finalment el Procicat ha decidit que seguirà igual, de manera que queda prohibit estar a la via pública entre les 22 h i les 6 h.

3.
Esport, cultura i religió, fins al 50%
Un grup de patinadores

Una de les noves flexibilitzacions permetrà que en els esdeveniments esportius, culturals i religiosos hi pugui haver un aforament de fins al 50%. Fins ara, algunes d'aquestes activitats estaven limitades a només el 30%.

4.
Restaurants dels centres comercials
Clients fent cua en una botiga d'un centre comercial

Tot i les pressions del sector de la restauració, els bars i restaurants hauran de seguir obrint a les 7.30 h com a molt d'hora i tancant a les 17 h. Tot i així, es permet, a partir de dilluns, que obrin també els bars i restaurants dels centres comercials (tancats des de Nadal) amb les mateixes condicions que la resta. A més, pel que fa a les superfícies comercials, podran obrir també amb un aforament de fins al 30% els establiments que tinguin més de 800 metres quadrats.

5.
Ensenyament 100% presencial al batxillerat i l'FP
Un grup d'alumnes de batxillerat de l'IES Joanot Martorell

Un altre dels canvis és l'autorització de l'ensenyament 100% presencial en els cicles de batxillerat i formació professional.

6.
Més de dues bombolles
Tres senyores parlen en un banc del centre de Barcelona

A partir de dilluns, es manté la limitació que es reuneixin un màxim de sis persones, però decau l'obligació que siguin, com a màxim, de dues bombolles diferents. És a dir, es podran trobar fins a sis persones de diferents bombolles però utilitzant sempre la mascareta.

stats