Aixi serà la reobertura a partir del 9 de maig

El Govern preveu que es puguin tornar a servir sopars i reobrir els parcs d'atraccions

Ara
2 min
Una treballadora neteja la taula d'una terrassa

"La situació està molt estabilitzada", ha explicat aquest matí la consellera de Salut, Alba Vergés, i l'arribada massiva de vacunes contra el covid-19 "permet ser optimistes". Amb aquest escenari, el Govern planteja continuar rebaixant les restriccions. A partir d'aquest dilluns, els parcs infantils ja no hauran de tancar a les 20.00 h com fins ara i les entitats esportives podran reprendre les assemblees si cal. Però el gruix dels canvis arribaran a partir del 9 de maig a les 00.00, quan caurà l'estat d'alarma que va decretar el govern espanyol. Així quedaran les restriccions:

1.
Bars i restaurants
Una taula en un local de l'Eixample.

Els bars i restaurants podran treballar de manera ininterrompuda fins a les 23.00 hores a partir del 9 de maig. Fins ara, l'horari era de les 7.30 a les 17 h. S'hauran de complir, això sí, les mateixes mesures de protecció que ja s'han d'aplicar actualment, com ara mantenir la distància de dos metres entre taules i un aforament interior al 30%.

2.
Toc de queda
Un carrer de l'Eixample en ple confinament.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat que el toc de queda "ja no serà a les 22.00" a partir del 9 de maig –de fet, els restaurants podran obrir fins a les 23.00–, però no ha aclarit si s'eliminarà o si serà més tard. Només ha deixat clar que el Govern s'està dotant dels "instruments" legals per poder-lo aplicar un cop s'acabi l'estat d'alarma que va decretar l'Estat. Per tant, el manteniment del toc de queda dependrà, per una banda, de l'evolució epidemiològica i, de l'altra, del consentiment del TSJC per mantenir una restricció que afecta un dret fonamental sense el paraigües de l'estat d'alarma.

3.
Parcs d'atraccions al 30%
Una atracció de Port Aventura

Els parcs d'atraccions podran reobrir a partir del 9 de maig, però només amb un aforament de fins al 30%. Malgrat la llum verda, tant Port Aventura com el Tibidabo ja han anunciat que obriran a partir del dia 15 de maig. Els espais dels centres cívics també podran reobrir.

4.
La incògnita del confinament perimetral
Un control dels Mossos d'Esquadra

El Govern no ha pogut aclarir si a partir del 9 de maig ja es podrà sortir de Catalunya. De moment, és clar que es continua permetent la mobilitat dins tot el país, però el dia en què s'acabi l'estat d'alarma quedarà automàticament permesa la possibilitat de sortir de Catalunya. Però el Govern, com passa amb el toc de queda, busca una fórmula legal que permeti, en cas que calgui, impedir sortir del territori. L'impediment que es puguin trobar més de sis persones tampoc queda clar si es mantindrà.

stats