Societat 24/10/2016

L'Ajuntament demanarà precintar el CIE

El consistori està disposat a acudir als tribunals de nou per aconseguir el tancament de les instal·lacions

Selena Soro
1 min
Subirats, Asens i Colau

BarcelonaEl tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha explicat que el consistori demanarà al ministeri de l'Interior precintar el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca, després de la vaga de fam que aquest diumenge han començat una setantena d'interns i que actualment mantenen una quarantena.

Asens ha explicat que estan esperant un informe dels Bombers que manifesta que les condicions de seguretat del centre són "pèssimes". El consistori ja va demanar el cessament de l'activitat de les instal·lacions, una resolució que asseguren que és ferma. Ara donaran 20 dies al ministeri per efectuar-ne el precintament i, si no ho fa, estan disposats a presentar una denúncia davant d'un jutjat contenciós perquè un jutge l'ordeni.

El consistori assegura que ha parlat amb la delegada del Govern i ha activat els serveis sanitaris municipals per poder donar ajuda a les persones que mantenen la vaga de fam, una reivindicació que Asens considera "legítima": "La millor solució seria tancar el CIE i seguirem fent el possible per executar aquest mandat i el del Parlament per tancar una instal·lació que és un forat negre de la nostra societat", ha sentenciat.

stats