Societat 20/08/2019

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 11,4 milions d'euros el 2019 per millorar els mercats

Aquest any s'estan fent reformes en 30 dels 43 establiments

Andrea Pumarola
2 min
La regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Barllarín, amb el president de l'Associació de Comerciants de La Boqueria, Salvador Capdevila, i el gerent de l'Institut Municipal de Mercats, Màxim López

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona haurà invertit fins a 11,4 milions d'euros durant aquest 2019 per millorar els mercats de la ciutat i farà millores en 30 dels 43 existents. La regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha destacat que "Barcelona és una ciutat amb mercats de qualitat" i ha afegit que "és dels serveis públics més ben valorats per part de la ciutadania". Per això, segons ha dit durant aquest mandat, es destinarà una partida específica del pressupost municipal a garantir "el manteniment preventiu de la totalitat de la xarxa de mercats".

De les reformes que s'estan fent aquest any, hi ha cinc mercats en els quals es faran grans actuacions i on es destinaran 2,1 milions per remodelar-los: el Mercat del Besós, la Boqueria, el Carmel, Galvany i la Mercè. Aquestes obres consistiran en modernitzar i remodelar les instal·lacions per tal de garantir-ne el bon funcionament, millorar l'accessibilitat i adaptar-les a nous paràmetres de sostenibilitat. Per ser més "amables, inclusius i competitius", la regidora ha explicat que es milloraran els accessos de seguretat, es crearà una xarxa de drenatge per evitar l'acumulació d'aigua o líquids, es posaran ascensors, s'alliberaran espais que actualment estan en desús i es crearan punts d'informació per als clients, entre altres aspectes.

Del pressupost es destinaran 1,9 milions d'euros per millorar la xarxa de drenatge, els accessos i la sostenibilitat als mercats d'Hostafrancs, Concepció, Sarrià i Sants. D'altra banda, el Mercat de Bonpastor tornarà a obrir les seves portes a l'octubre, el de la Vall d'Hebron acabarà les obres a la tardor, el de Sant Andreu es traslladarà a finals de l'any que ve a la seva ubicació definitiva i el de l'Abaceria es construirà de nou a partir de la primavera del mateix any. En el cas dels mercats d'Horta i de Montserrat es destinaran 7,4 milions d'euros per a nous projectes de remodelació per a l'any 2020.

stats