AGRICULTURA
Societat 27/02/2012

L'Aldea se'n surt

L'escassa afectació de les glaçades fa que les collites multipliquin el seu preu de venda i ajudin a reflotar la malmesa cooperativa agrícola

Dani Revenga
1 min
EL NEGUIT D'UN POBLE  Ramon Carles, el president  de la plataforma d'afectats  per la crisi de la cooperativa  de l'Aldea, a la seva finca agrícola.

TarragonaLes baixes temperatures que aquest febrer han provocat pèrdues milionàries en moltes zones de producció hortícola de Catalunya, com el Baix Llobregat i el Maresme, han tingut el seu contrapunt a l'Aldea, al Baix Ebre. En aquesta zona els termòmetres no van registrar els nivells que van devastar la producció de carxofes, faves o pèsols en altres indrets. Un fet que ha provocat que les collites que aquests dies es treballen a l'Aldea, que pràcticament salvarà el 100% de la seva producció, hagin arribat en alguns casos a duplicar el preu de venda, per l'escassetat de verdures que han deixat les glaçades. Aquests ingressos suposaran un autèntic baló d'oxigen per a la cooperativa agrícola, que al desembre va patir la fallida de la seva secció de crèdit.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM.

stats