Societat 22/05/2013

Els Mossos precinten la cooperativa de l'Aldea

Els agents escorcollen la secció de crèdit en el marc de l'operació judicial oberta contra l'exgerent de la cooperativa, Daniel Ferré

agències
2 min

AldeaAgents dels Mossos d'Esquadra han precintat l'antiga seu de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea després de fer-hi un escorcoll per buscar documentació d'interès en el marc de l'operació judicial oberta contra l'exgerent de la cooperativa, Daniel Ferré. Els agents han fet una còpia del contingut dels ordinadors i aquest dimecres al matí els sistemes informàtics de l'entitat estan fora de servei.

La policia catalana va escorcollar l'edifici aquest dimarts a la tarda. Els furgons policials van arribar al voltant de les 17 hores a les antigues dependències de la secció de crèdit i van requisar documentació i ordinadors a la recerca de més proves que aportin detalls sobre els últims moviments que es van fer a l'entitat abans del col·lapse que va bloquejar els estalvis de 3.000 socis de l'entitat.

Els agents, que van decidir precintar el recinte a l'espera de noves ordres judicials, van actuar per ordre de la jutge que instrueix el cas arran de la querella criminal que va presentar la nova junta rectora contra l'exgerent, acusat de ser el màxim responsable del crac de l'entitat el desembre del 2011.

El passat 10 de maig, els principals exresponsables de la cooperativa de l'Aldea van assegurar a la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa que no sabien res sobre l'estat dels comptes de l'entitat, i van reiterar que confiaven plenament en la gestió de l'exgerent Daniel Ferré.

Aquest dia van declarar davant la jutge l'expresident de la cooperativa, José Fernando Falcó, l'extresorer, Joan Benito, i l'exsecretari, Lluís Gilabert, responsables de la junta rectora que presidia la cooperativa quan es va declarar en concurs de creditors el desembre del 2011 .

La imputació dels antics responsables de l'entitat va tenir lloc el passat mes d'abril. La jutge volia esbrinar per què la junta que hi havia en aquell moment va atorgar tants poders a l'exgerent.

stats