Societat 25/11/2016

Una alerta per botulisme obliga a retirar 85 quilos de peix al País Valencià i Catalunya

El producte, un peix refrigerat produït a Holanda, ha provocat una intoxicació a Alemanya i dos possibles casos a Alacant

Agències
1 min

BarcelonaUna alerta europea per botulisme, amb una persona afectada a Alemanya i dos possibles casos més a Alacant, ha portat les autoritats sanitàries a retirar 85 quilos de peix a Catalunya i el País Valencià. En el cas de Catalunya, el producte s'ha distribuït en establiments alimentaris de Barcelona, Badalona, Sabadell, Salou i Lleida, segons ha explicat en un comunicat l'Agència de Salut Pública.

El producte sota sospita és un peix sec, salat i refrigerat de l'espècie madrilleta vera ('Rutilus rutilus') produït a Holanda i distribuït per l'empresa alemanya Monolith Süd Gmbh a diferents països. A l'etiqueta afectada apareix la marca d'identificació NL 6114 EG. A Espanya el producte ha estat distribuït per les empreses Monolith Alimentos España Sur (València) i Monolith Alimentos España Norte (Catalunya).

Les autoritats sanitàries han activat el protocol de prevenció i han iniciat "les actuacions oportunes per obtenir la distribució i requerir la no-distribució del producte fins que acabin les investigacions". Se sap que el peix havia estat repartit en petites quantitats d'entre un i tres quilos fins a assolir els 19 quilos que hi ha repartits per establiments catalans, on de moment no s'ha notificat cap persona afectada.

En el cas del País Valencià s'han retirat en total 66 quilos del peix. La conselleria de Sanitat ha concretat que hi ha dues persones a la demarcació d'Alacant afectades per "un quadre aparentment similar", tot i que encara no hi ha confirmació oficial d'intoxicació per botulisme.

stats