Societat 11/02/2012

Alerta per risc de nevades al Litoral i Prelitoral centrals

Els ruixats, febles i aïllats, poden acumular un màxim de 2 centímetres de neu fins al nivell de mar

Acn
2 min

BarcelonaEl Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l'alerta de situació meteorològica de risc per nevades al Litoral i Prelitoral centrals des d'aquest dissabte a la tarda fins al matí de diumenge. Segons l'SMC, els ruixats de neu o calabruix seran febles i aïllats, però poden arribar a acumular un màxim de 2 centímetres de neu fins al nivell del mar. Les comarques afectades pel possible risc de nevades (entre el 10% i el 30% de probabilitats) són el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Tarragonès. Protecció Civil manté l'alerta del Procicat per l'onada de fred siberià, que s'allargarà almenys fins demà. Risc de nevades a l'àrea metropolitana.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès una prelaerta del pla d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat) arran de l'avís de l'SMC de risc per neu durant la propera matinada que afecta l'àrea metropolitana de Barcelona, on podria nevar en cotes molt baixes, fins i tot a nivell de mar, i per les afectacions que se'n puguin derivar.

Atesa la situació de baixes temperatures generalitzades i per la incidència del vent de component nord que afecta gran part del territori, es preveu que, únicament durant la propera matinada de dissabte a diumenge, es puguin donar precipitacions al mar, davant de la costa central, que, si puntualment arriben a tocar la costa, podran provocar algun ruixat de neu o calabruix feble. En aquest cas, l'acumulació màxima que es podria arribar a donar no superaria els 2 centímetres.

1.076 trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha atès, des del passat dia 1 de febrer, un total de 1.076 trucades relacionades amb incidències provocades per l'episodi de meteorologia adversa. De cara a la propera matinada, i allà on pugui glaçar, es recomana deixar les aixetes una mica obertes, just un rajolí, on les canonades vagin a l'exterior. També, tapar amb un drap la clau de pas de l'aigua per evitar que les canonades es congelin i es rebentin.

stats