Societat 12/08/2015

Allau de reaccions polítiques per la mort del senegalès a Salou

Els grups parlamentaris reclamen un ràpid aclariment dels fets i circumstàncies de la mort del venedor ambulant

Ara
2 min
Incidents a Salou entre la comunitat senegalesa i els Mossos / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaLes diferents formacions polítiques han reaccionat davant la mort d'un senegalès a Salou mentre fugia dels Mossos en una operació contra la venda ambulant.

ICV reclama la compareixença del conseller d'Interior a la Diputació Permanent

El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha lamentat la mort del ciutadà senegalès. "Volem que els conseller d'Interior comparegui a la Diputació Permanent que s'ha de celebrar a finals d'agost per esclarir els fets", ha reclamat Vendrell, que vol saber els detalls de l'actuació policial que va acabar en una "tragèdia".

Vendrell també demana que s'obri una interlocució respectuosa i d'atenció psicològica amb els familiars, de manera que es pugui informar en tot moment de l'estat de la investigació. El secretari general a traslladat el seu condol a la família i ha detallat que "els esforços s'han de centrar en combatre les xarxes de crim organitzat al voltant del negoci de la falsificació i no sobre els venedors ambulats".

En relació al Codi Penal, demana que es modifiqui perquè el delicte contra la propietat intel·lectual "no pot tenir tractament estrictament repressiu".

La CUP exigeix el ràpid aclariment dels fets i les circumstàncies de la mort del senegalès

La CUP ha enviat a través d'un comunicat el condol a la família i companys del treballador mort. Afirmen que les circumstàncies concretes de la mort "venen directament derivades de les polítiques racistes, excloents, xenòfobes i d'apartheid que fa temps que impulsen la Unió Europea, l'Estat espanyol, el govern de la Generalitat i molts ajuntaments locals".

En aquest sentit, critiquen la repressió i persecució de les institucions públiques al col·lectiu immigrant davant les dificultats econòmiques que travessen aquells que es dediquen a la venda ambulant. "No tenen l'opció de fer feines dins del mercat regulat", expressen.

Davant dels fets exigeixen el ràpid aclariment dels fets i circumstàncies de la seva mort i que s'investigui la persecució policial que pateixen els venedors ambulants "que l'únic que volen és tenir un mitjà de subsistència".

El PP demana contundència contra les màfies senegaleses

El Grup Parlamentari Popular ha demanat la compareixença en el Parlament del Conseller d'Interior, Jordi Jané per donar explicacions del desenvolupament dels fets i com afronta la Generalitat el fenomen del 'top manta'. El PPC ha presentat un conjunt de propostes de resolució al Parlament per abordar de forma integral el 'top manta', "diferenciant la màfia senegalesa, que es lucra dels propis manters senegalesos". Per això, han demanat "contundència contra aquestes màfies".

ERC lamenta el "tràgic succés que revela el drama que viuen milers de ciutadans al nostre país"

El vicesecretari d'ERC, Oriol Amorós, ha demanat que s'investigui el cas per aclarir els fets de la mort i fa una crida al diàleg per restablir la pau social. "Ha estat un tràgic succés que revela el drama que viuen milers de ciutadans al nostre país", ha lamentat Amorós. ERC creu que cal avançar cap a solucions que transformin les activitats de l'economia submergida en activitats laborals dins de l'economia formal.

stats