EDUCACIÓ
Societat 06/05/2013

Els alumnes de sisè de primària d'una escola de Gràcia no faran les proves de competències bàsiques

Els pares aproven per majoria absoluta que els fills no realitzin l'examen com a "mesura de pressió davant les retallades a l'escola pública"

Acn
2 min
Alumnes a punt de començar un examen, en una imatge d'arxiu. / ACN

BarcelonaEls pares i mares dels alumnes de sisè de primària de l'escola El Turó del Cargol del barri de Gràcia de Barcelona han aprovat per majoria absoluta que els seus fills no realitzin les proves de competències bàsiques a què s'han de sotmetre els estudiants del darrer curs de l'etapa d'educació primària. En un comunicat, els pares han explicat que han pres aquesta decisió, que compta amb el suport de l'AMPA, com a "mesura de pressió davant les retallades a l'escola pública" i per mostrar el seu desacord amb el fet que es prioritzi una prova "sense valor acadèmic per a l'alumne" per davant d'altres despeses que consideren "prioritàries" per a l'ensenyament dels seus fills.

Els pares i mares dels alumnes de sisè de primària d'El Turó del Cargol de Barcelona volen prescindir de la prova de competències bàsiques perquè a més de ser "de validesa molt dubtosa", suposa "una despesa econòmica molt important". A més, critica que el reforç acadèmic dels alumnes fora de l'escola se l'atribueix el centre, "i per extensió el Departament d'Ensenyament", quan va a càrrec de les famílies.

En aquest sentit, apunten que els resultats que surtin per exemple de les proves d'anglès no seran els que els alumnes haguessin obtingut sense acudir a acadèmies que van a càrrec dels pares, i per tant seguiran "amagant una eterna assignatura pendent", assenyalen.

Així mateix, consideren que la preparació per les proves que han emprès les escoles en les últimes setmanes "falseja el resultat" i "donarà com cada any uns resultats amanits i poc realistes" que "donaran una mitjana de nivell escolar satisfactòria que circularà amb prou pompa pels mitjans de comunicació". I auguren, a més, "que es faci la lectura que en realitat les retallades no estan afectant 'tant' la qualitat de l'ensenyament".

Per tot plegat es neguen que els seus fills se sotmetin a una prova que té "despeses extres" i que no són "moralment assumibles en un curs en què els recursos materials, econòmics i professionals han estat tan escassos". "No volem ser partícips d'aquesta pantomima", sentencien, i desitgen que la seva acció serveixi per "conscienciar encara més tota la comunitat educativa d'aquest detriorament".

stats