Societat 25/01/2013

Andrei Petrov, un empresari integrat al teixit social de Lloret

Un dels quatre detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil contra la màfia russa patrocinava equips esportius del municipi i invertia en establiments locals

Ara
1 min

BarcelonaEl club d'hoquei de Lloret és una de les entitats locals que compta amb el patrocini de l'empresa d'Andrei Petrov, una de les quatre persones que la Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres al matí en una operació contra la màfia russa. La mateixa policia assegura que Petrov, que és el presumpte responsable de la branca espanyola de la xarxa, està establert a la zona de Lloret, on ha creat una sèrie d'empreses que, comptant amb la col·laboració i assessorament de nombroses persones, s'havia "infiltrat" en el teixit econòmic i social del territori.

A més de realitzar una llarga llista d'operacions financeres i immobiliàries, fins i tot esponsoritzava clubs esportius, com el d'hoquei o el de futbol. És, doncs, un empresari integrat en el teixit social de Lloret.

El seu grup invertia en negocis de la zona, com ara restaurants o locals comercials. De fet, s'estan investigant les obres que Petrov volia dur a terme en un centre comercial de la localitat. El detingut figura com a administrador únic de l'empresa Development Diagnostic Company SL, que es dedica a la compravenda d'immobles.

La Guàrdia Civil ha descobert evidències que la màfia compta amb societats estratègicament situades a països com les Illes Seychelles, Xipre, República Eslovaca i Illes Verges britàniques, entre d'altres. També s'han detectat relacions amb grups criminals russos com Solntsevskaya i Solomonskaya. Hi ha indicis que els vincularien amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI americà.

stats